سؤال من روی فیسبوک این بود:

“طراحان صنعتی چه ارزشی ایجاد می کنن؟

به نظر من طراحان صنعتی باید حداقل روش های شناخت کاربران رو بلد باشن و در هر پروژه ای بتونن پیشنهاد روش مناسب در زمان و شرایط موجود رو بدن که خروجی مطلوبی از شناخت کاربر به دست بیاد.
ولی متأسفانه اکثر طراحان صنعتی ما نمی تونن چنین کاری بکنن.
واقعاً کم آوردیم. بچه های نرم افزار و بروبچه های مدیریت و بازاریابی هم به اصول تجارت واقف هستن هم روش های خلاقیت جور و واجور بلدن و ازشون خروجی می گیرن، هم راه اندازی کسب و کار بلدن، هم بیشتر و بیشتر دارن تفکر طراحی یاد می گیرن و استفاده می کنن.
هر رشته ای مهارت های خاص خودش رو شناخته و توسعه داده.
وقتی با 4 نفر از رشته های دیگه می شینی هر کسی می دونه چه کاری می کنه که دیگران نمی کنن ولی طراحا … تقریباً هیچ کاری نمی کنن و ادعاشون هم می شه که همه کار می کنن.
بیاین بگین از نظر شما طراحان صنعتی چه مهارت ویژه ای دارن؟
چه کار خاصی انجام می دن؟”
بهترین جوابهایی که گرفتم :
حمیدرضا نکویی:
من توی کار حرفه ای با بچه های صنایع و مکانیک و الکترونیک کار گروهی انجام دادم و دیدم که بچه های طراحی به نظرم مهارت توی ارائه راه حل های خلاق برای پیشبرد پروژه بهتر از اون رشته ها بود، با بچه های بازاریابی و مدیریت کاری نکردم اما حس می کنم این نکته کهگفتی توانمندی تجاری سازیه ایده توی بچه های طراح خیلی ضعیف هست و بنظرم همین قسمت اتفاقا باید خیلی قوی بشه یعنی یکی از نیاز های جامعه طراحی ما اینه که بلد بشن چجوری میتونن یک ایده هر چند ساده رو تجاری سازی کنن. اونوقت میشه دید که چجوری پیشرفت خواهند کرد.
مرجان حسومی:
علم طراحان خوب هست ولی اولاً متدها رو به اسم نمی‌شناسن و ثانیاً فرصت برای تمرین عملی در طی تحصیلات براشون فراهم نمی‌شه.
(البته بحث بلندی بود و من به این موارد کلیدی خلاصش کردم.)
مریم ق:
من فکر می کنم که استاد زهری دارن سعی می کنن این مشکل رو حل کنن، با روشی که در دست گرفتن و البته گفتن که این متد برای اولین بار داره پیش میره و فکر می کنم کار درستیه با وجود سختی که برای ما داره، چون ما همه توی کارشناسی یه راه رو رفتیم اما الان همه چیز از نو و جدید شد
(در ادامه روش INDP، همراه با آنالیز SET و OGP در موردشون صحبت شد که فقط این دو لینک رو برای پیگیری می‌ذارم:
lib.freescienceengineering.org/view.php?id=354126
https://www.behance.net/gallery/CHI-Innovative-Products-and-Service-Development/471546)
نتیجه گیری خودم تقریباً این بود که خلاقیت، نحوه تفکر و روند طراحی در کنار هم بیشترین ارزش رو ایجاد می‌کنن ولی روندی که کارفرما حاضر نباشه برای سه چهارمش یعنی از یافتن مشکل و نیاز کاربر تا ایجاد راهکار هزینه کنه برای ایجاد درآمد و اشتغال طراحانی که پروژه‌ای کار می‌کنند مشکل ایجاد خواهد کرد.
باید مدل کسب و کار درستی برای طراحی ایجاد کنیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *